Helgen inleddes traditionsenligt på torsdagskvällen vid skolan där Johnny mötte oss med ett traktorlass med eklöv. Med hjälp av 5 duktiga barn och 12 vuxna lövade vi stången och band kransar med midsommarblommor. Därefter fraktades midsommarstången lyckosamt till Haggården och restes på plats med förenade krafter.

Hembygdens dag på söndagen bjöd på strålande sol och ljumma vindar. Runt 90 personer samlades där och njöt av Bäckhästens vackra bröd i form av svampar, kaffe, saft och hembakade kakor. Bo Tengnäs gjorde sin uppskattade djupdykning efter gamla redskap i ladan och ordnade i år frågesport efter konceptet ”Smartare än en femteklassare”.

Festen avslutades med dans kring midsommarstången då Ingmar Wahlström med bravur spelade dragspel och ledde sången. Roligt att så många kommer till Haggården och håller den fina traditionen vid liv.